voorstellen

Leuk dat je onze site bezoekt!

Laten we ons eens voorstellen;
In 1987 kocht ik (Nicole) mijn eerste hond van mijn eerste verdiende centjes. Ik wilde altijd al een hond maar dat ging niet door de situatie thuis. Mijn eerste hond was een zwarte langharige groenendaler, een reu. Hij heette Conan van de Herenlaan. Met hem heb ik gesport in de gehoorzaamheid en de IPO Hij behaalde een aantal certificaten in beide disciplines.
Ook John had vroeger voordat wij een koppel waren honden, hij had verschillende bouvier des Flanders en een midden slag poedel.

Met Conan leerde ik het ras de beauceron kennen, de eerste kennismaking was geen positieve, gelukkig leerde ik ook ander beaucerons kennen met een socialer karakter.
In 1993 was het dan een feit de eerste beauceron Radice du val de la Gelee (E.T. de la plaine D´huveaume x Nina d´ogneff) kwam bij mij wonen, helaas mochten wij niet lang genieten van Radice, tijdens een wandeling heeft zij vergif gegeten dat door de jagers neergelegd was en overleed zij!
Dat heeft ons doen besluiten om een huisje te gaan zoeken waar genoeg ruimte voor de honden was en rust. In 1994 zijn we dan verhuist van Nederland naar België.
Voor de verhuizing was er al een nieuwe beauceron in ons leven haar naam was Topolino (Odin x Petale d´ogneff) Zij is de stammoeder van onze kennel.
Ondertussen hadden we niet stil gezeten, Nicole volgde allerhande opleidingen op hondengebied en behaalde haar instructeursdiploma van O&O, opleidingen in essentiële oliën fytotherapie en Bach remedies bij de Zilverlinde. Gedragsopleiding bij O&O.

In 1995 werd de kennelnaam aangevraagd en wij kregen de kennelnaam “Du Bois Tourbeux” dit betekent “van het Veenbos”.
Op 12 februari 1997 werd het eerste nest geboren uit Ch Phenek du val des Marais X Topolino (6-3)
Uit dit nest werden een reu en een teef aangehouden, Vondeen du Bois Tourbeux en Varenne du Bois Tourbeux.
In 1998 kwam ons Kleine meisje bij ons wonen Xitchou du val de Marais (ch Phenek du val des Marais x Maraîs de la plaine d´Astree). Twee jaar later ons meisje Zayroizaya du val des marais ( Orus des sources de l´Agly x Merida du jas du Hurlevents).
Topolino, Xitchou en Zayroizaya zijn dan ook de eerste generatie honden bij ons, nu ruim 20 jaar later lopen bij ons rond honden uit de 5de generatie rond.
Het huidige du Bois Tourbeux team bestaat uit de oude heer Cheops du Bois Tourbeux (13 mei 2003), zijn dochter multi kampioene Equinox du Bois Tourbeux(03 april 2005) en haar dochter multi kampioene Madame Musette Varenne du Bois Tourbeux (28 februari 2013).
En de in 2012 geïmporteerde Française Hally Black frizz de la Freya met de roepnaam Hadiya.

Nog steeds zorgt John voor de honden in en rondom het huis, maakt hij wandelingen met ze en is een bekwame kraamhulp. Nicole zorgt voor de opleidingen van de honden en gaat naar wedstrijden zowel op werk gebied als schoonheid. Het programma waar de hond in opgeleid word is afhankelijk van de aanleg.
Zo werken onze honden in verschillende disciplines, speuren, IPO, Gehoorzaamheid en schapen drijven.

Wees welkom op onze web-site!!

John en Nicole